"Капачки за бъдеще" с кампания за закупуване на детска линейка
„Капачки за бъдеще“ с кампания за закупуване на детска линейка. Това обяви един от основателите на фондацията Мартина Йорданова. За две години благотворителната кампания събра средства за закупуването на 22 кувьоза в общински болници, а от началото на 2020 досега и за друга жизненоважна техника за детските и родилни отделения. Следващата цел на основателите е осигуряването на няколко детски линейки.
5 тона капачки се събраха на последната кампания във Велико Търново и Горна Оряховица през изминалите почивни дни. Паралелно акцията се проведе в 14 града на страната, като този този уикенд продължава в София и Благоевград.
Освен двете кампании през годината, фондацията има над 700 доброволни пункта в страната, включително във Велико Търново и региона. Освен стационарните пунктове има и сърца, чиято цел е гражданите разхождащи се в парка, да изхвърлят няколкото капачки, които са събрали, а не толкова да се носят големи количества от вкъщи.
Затова Мартина съветва гражданите, които не могат да предадат своите капачки по време на годишните кампании, да поставят събраните такива в сърцето, а не около него, за да отидат на правилното място.
Следващата кампания на „Капачки за бъдеще“ ще е през пролетта на следващата година.


Вяра Димова
28 Октомври 2020 | 17:44
Тагове: кампания, капачки, кауза, линейка, оборудване

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook