Община Велико Търново осигурява топъл обяд до дома на 60 души от най-рисковите и уязвими групи
От 1 октомври Община Велико Търново стартира безплатно предоставяне на приготвена храна за обяд до домовете на 60 души от най-рисковите и уязвими групи. Услугата е предназначена за лица, които са затруднени да осигурят сами прехраната си поради бедност и продължителна социална изолация в условията на продължаващата извънредна епидемична обстановка, произтичаща от необходимостта за ограничаване разпространението на коронавирус. Проектът ще продължи до 31- октомври 2020 г. вкл.
Основна цел е да бъдат подпомогнати хората в най-рисковите и уязвими групи за разпространението на зараза с коронавирус. С проекта се предоставя възможност в максимална степен да ограничат излизането от дома и посещенията на места, при които се наблюдава струпване на голям брой хора, в т. ч. магазини за хранителни стоки, пазари и др.
Потребителите следва да бъдат в някоя от целевите групи: Хора с ниски доходи, под линията на бедност за времето, в което са поставени под задължителна карантина; Уязвими лица, в това число и възрастни над 65 години, без доходи или с доход под линията на бедност, които живеят сами и нямат близки и не са в състояние да си осигурят прехраната; Лица, които поради възрастта си, трайно увреждане или в резултат от заболяване не могат да се самообслужват и не могат да осигурят сами или с помощта на близките си своите ежедневни потребности от храна.
Крайните бенефициенти ще получават напълно безплатно приготвена храна за обяд в делничните дни от месеца. Храната ще се приготвя и доставя до домовете на потребителите от базата на Домашен социален патронаж.


Вяра Димова
28 Септември 2020 | 17:17
Тагове: коронавирус, обяд, подпомагане, хора

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook