Д-р Стефан Филев: Неверни са твърденията, че болните от коронавирус в областната болница не се лекуват според здравните изисквания
Твърденията, че болните от коронавирус в областната болница не се лекуват според здравните изисквания са неверни. Това заяви изпълнителен директор на Многопрофилната областна болница д-р Стефан Филев. Повод за изказването са твърденията на адвокат Иван Денев, заявени в публичното пространство. Припомняме, че 19-годишния му син почина в местната болница, след като беше лекуван от коронавирус. Екипът ни се свърза с адвокат Денев. Той заяви, че не иска да коментира и очаква компетентните органи да си свършат работата. Все още се очакват резултатите от медицинския одит и прокурорските проверки.
Планът за действие в условията на усложнената обстановка, в която се намираме, е съобразен с всички здравни норми, заяви изпълнителния директор на лечебното заведение.
Медицинският директор на болницата д-р Галина Гарева заяви, че подготовката на лечебното заведение за борба с COVID инфекцията е започнала още преди първите случаи у нас.
От началото на март до момента през болницата в Търново са преминали над 150 заразени с COVID-19 пациенти, като между 60 и 70 от тях са се лекували в лечебното заведение, останалите – вкъщи. Три са смъртните случаи. Петима са заразените медицински работници и персонал.
От лечебното заведение съобщиха и че се очаква новият корпус на болницата да бъде открит догодина. За довършването му, както и за закупуване на нова техника са необходими още около 3,6 млн. лева, за което болницата ще кандидатства за заем.


Вяра Димова
23 Септември 2020 | 17:38
Тагове: болница, коронавирус, лечение, пациенти

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook