Младежкият дом предлага талантливи деца за стипендианти
Младежкият дом във Велико Търново предлага на местния парламент да даде стипендии на талантливи деца, които са част от школите в културната институция. Предложението ще бъде подложено на гласуване на предстоящото на 24 септември заседание на Великотърновския общински съвет.
Предложение за отпускане на стипендии за талантливи деца Младежкият дом прави за втора поредна година. Миналата година стипендия е получило едно дете по раздела за подпомагане на родители с финансови затруднения и 5 деца за доказани творчески възможности.
Междувременно въпреки пандемията Младежкият дом продължава дейностите с децата при засилени мерки за безопасност. В утрешния ден детска вокална група „Пеещи камбанки” и танцова формация „Вирджиния – балет” ще зарадват почитателите си с концерт. В изявата са включени най-популярните и успешни песни и танци на талантите, а представянето на децата пред публика ръководителите определят като дългочаквано.
Концертът ще се проведе на 22-ри септември от 16.30 часа на сцената на Художествена галерия „Борис Денев” до паметника на „Асеневци“във Велико Търново.


Вяра Димова
21 Септември 2020 | 16:31
Тагове: Младежки дом, деца, стипендии, дейности

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook