Улицата на занаятите в очакване на туристи за есенния празник
Улицата на занаятите в очакване на туристи за есенния празник. Всяка година той привлича много туристи и изложители. Тази година предвид пандемията се очакват предимно българските туристи. За първи път на предстоящото издание на Нощ на Самоводската чаршия и Фестивала на занаятите ще има игра със селфита. Тя се организира от Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“ и целта и е да популяризира традициите на народните художествени занаяти, съхранени на архитектурно-етнографския комплекс.
Празникът на Самоводската чаршия се провежда за 10-ти пореден път. Тази година се очакват повече изложители.
Снимките трябва да бъдат изпратени до 27-ми септември. Играта е едно от новите неща в програмата на тазгодишното издание.
Колоритният есенен празник на Улицата на занаятите тази година ще продължи шест дни, от 18 до 23 септември. По традиция ще съчетае минало и настояще в занаятите, традициите, музиката и съвременното изкуство. Специално за събитието архитектурно-етнографският комплекс вече е декориран с 320 цветни хвърчила, които радват великотърновци и гости. И тази година след фестивала хвърчилата ще бъдат насочени към благотворителна инициатива.


Вяра Димова
17 Септември 2020 | 17:27
Тагове: Самоводска чаршия, нощ, занаяти, туризъм

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook