Общините от Северния централен район за планиране първи избраха своите представители в бъдещия Регионален съвет за развитие
Във Велико Търново се проведе първото регионално заседание, на което бяха избрани представителите на общините от Северния централен район за планиране в бъдещия Регионален съвет за развитие. Той ще има 12 представители на общините в петте области на Северен централен район за развитие - Велико Търново, Габрово, Разград, Русе и Силистра. Зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова също присъства на срещата.
За представители на област Велико Търново бяха избрани кметът на община Велико Търново Даниел Панов, кметът на Елена Делян Млъзев и кметът на община Павликени Емануил Манолов. Зам.-министър Деница Николова заяви, че членовете избрани за бъдещо представителство в регионалните съвети за развитие ще имат сериозна работа и отговорности свързани с това на къде ще бъдат насочени европейските средства.
Приоритет ще бъдат средствата за инфраструктура. Фокус в оперативната програма ще бъде и даването на възможности за стимулиране за развитието на индустриални зони. Те ще бъдат фокусирани не само на територията на конкретно населено място, а по-скоро ще бъдат регионализирани, за да може всяко населено място да се възползва в максимална степен от икономическия потенциал на индустриалните зони.
Стартът на събитието днес дава посоката на изпълнение на интегрирани териториални инвестиции в страната, подчерта още зам.-министър Николова.


Вяра Димова
10 Септември 2020 | 18:50
Тагове: Северен централен район, общини, представители, средства, инфраструктура

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook