Финансират седем училища в областта по Нац. програма "Изграждане на училищна STEM среда"
Министерството на образованието одобри училищата в страната, които ще получат финансиране по Националната програма "Изграждане на училищна STEM среда". За област Велико Търново това са седем училища. Във В. Търново одобрените училища са три. Природо-математическата гимназия "Васил Друмев", СУ "Владимир Комаров" и Професионалната гимназия по електроника "Александър Степанович Попов".
Програмата има за цел да повиши интереса на учениците и техните постижения в областта на науките и технологиите, като подкрепи създаването на училищни центрове с фокус върху STEM. Такъв център ще бъде създаден и в СУ "Владимир Комаров".
В учебното заведение ще се наблегне и на изграждането на училищна STEM общност, където учителите по природни науки, математика и информационни технологии разработват уроци с интегративен характер съвместно с външни специалисти.
Училището ще заложи много и на интегративните уроци. В тях децата ще се научат не само да знаят, четат, а и да могат да изследват и изобретяват.
Крайната цел на програмата е баланс между знания, опит и идеи. Очаква се с началото на учебната година STEM средата да бъде приложена в одобрените училища в областта.


Вяра Димова
6 Август 2020 | 18:35
Тагове: училища, финансиране, центрове, ученици

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook