29 семейства в областта са поискали 250 лв. помощ за осмокласници
До 15 октомври семействата, чиито деца ще бъдат осмокласници през идната учебна година, могат да кандидатстват за получаване на помощ в размер на 250 лв. Със средствата може да се покрият част от разходите преди старта на първия гимназиален етап – за дрехи, учебници или други ученически пособия. Помощта се отпуска по реда на Закона за мерките и действията по време на извънредното положение
Заявленията могат да се подадат на място в дирекция "Социално подпомагане", по пощата или с електронен подпис в Системата за сигурно електронно връчване.
За да бъде отпусната еднократната помощ, средномесечният доход на член от семейството за предходните 12 месеца трябва да е по-нисък или равен на 450 лв. Средствата са обвързани с посещение на държавно или общинско училище и ще се изплащат на два пъти – след влизане в сила на заповедта за отпускането им и в началото на втория учебен срок.
Подаването на заявленията стартира в петък миналата седмица. До момента в дирекция "Социално подпомагане" във Велико Търново са подадени 29 заявления.


Вяра Димова
3 Август 2020 | 19:00
Тагове: семейства, осмокласници, помощ, ученици

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook