Приемни домове за котки и кучета търси фондация "Приятели на животните"
Приемни домове за котки и кучета търси фондация "Приятели на животните". Вече 5 години организацията спасява животни и им намира дом, като всяка година се опитва по различни начини да събира средства. В момента тече онлайн базар за продажба на различни дарени артикули, а средствата отново ще бъдат насочени към бездомните животни. До момента фондацията е помогнала на стотици животни в региона.
Една от целите на фондацията е намирането на доброволци с приемни домове за пострадали животни. Нуждата от такива домове към момента наложителна.
От фондацията осигуряват храна, консумативи и лекарства за пострадалите животни, които бъдат настанени в приемен дом. От временните стопани се изисква внимание, грижа и любов към животното. По време на пандемията случаите на пострадали животни стават значително по-малко, коментира Радостина.
По време на карантината обаче се увеличават и доброволците с приемни домове, но винаги има нужда от повече, споделя Радостина. Вече има хора, които са се превърнали в постоянни приемни домове. Има и случаи, в които хората приютили временно животното се привързват дотолкова с него, че всъщност то става част от техния живот.


Вяра Димова
27 Юли 2020 | 18:56
Тагове: животни, помощ, фондация, приемен дом

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook