Министърът на отбраната и президентът участваха в официалната церемония по присвояване на първо офицерско звание на курсантите от 142-ри випуск "Добруджански". Десетки развълнув" /> Първи офицерски звания получиха курсантите от 142-ри випуск "Добруджански" на НВУ - Евроком Царевец | Новини


Първи офицерски звания получиха курсантите от 142-ри випуск "Добруджански" на НВУ
206 възпитаници на НВУ "Васил Левски" днес получиха званието "лейтенант" и "кадет".
Министърът на отбраната и президентът участваха в официалната церемония по присвояване на първо офицерско звание на курсантите от 142-ри випуск "Добруджански". Десетки развълнувани родители и близки също присъстваха на церемонията.
Ритуалът започна с приветствие от президента Радев, който поздрави новите курсанти, лейтенанти и кадети.
Слово произнесе началникът на НВУ полк. Иван Маламов, който отбеляза, че младите хора трябва да са горди с това, което са постигнали - да защитават и прославят името и честта на страната.
Последва връчване на лейтенантските пагони от главния военнокомандващ на българската армия, а министър Каракачанов удостои младите момчета и момичета с почетни грамоти.
Общо 206 възпитаници на висшето училище получиха днес званието "лейтенант" и "кадет". Първенец на випуска е курсант старшина Давид Енчев. За присъстващите на церемонията бе подготвена и изненада под формата на възстановка, свързана с името на завършващият 142-ри Добружански випуск на НВУ.


Вяра Димова
24 Юли 2020 | 17:54
Тагове: НВУ, звания, курсанти, церемония

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook