Започна ремонт за решаване на проблема с водоснабдяването на село Въглевци
Започна ремонт за решаване на проблема с водоснабдяването на село Въглевци. Днес започнаха възстановителните работи по подмяна на компрометираните водопроводни участъци. Дейностите трябва да приключат до броени дни. А докато това стане жителите на селото ще получават вода с водоноски, за да осигурят ежедневните си нужди.
Проблемът с водата в село Въглевци е повече от 10 дни, през които авариите са ежедневни, а потърпевши са местните. В селото има около 80 къщи и около 50 постоянни жители. Липсата на вода прави изключително трудно ежедневието на хората.
Докато текат ремонтите за всички жители на Въглевци се осигурява питейна вода с водоноски, която се доставя се до всеки един дом в селото.
След проведена среща със заместник-кмета на Община Велико Търново, експерти на ВиК и кметскиq наместник на селото започна и дългочаканият ремонт. Ще бъде подменен водопроводът от разклона за Войнежа до трафопоста до село Въглевци.
В рамките на ремонтните дейности ще бъде поправен и резервоар с вместимост от 30 кубически метра, захранван от местен водоизточник. Той ще бъде почистен и след вземането на проби и извършването на обстоен анализ на качеството на питейната вода той ще бъде използван като компенсиращ системата на водоподаването. Дейностите трябва да приключат най-късно до седмица.


Вяра Димова
16 Юли 2020 | 18:36
Тагове: Въглевци, село, ремонт, водоподаване

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook