Красимир Каракачанов: Следващата седмица вкарвам в МС закона за доброволната военна служба
В началото на другата седмица вкарвам в Министерски съвет закона за доброволната военна служба, заяви министърът на отбраната Красимир Каракачанов във Велико Търново. Той наблюдава заключителния етап от курса по начална военна подготовка на 20 ученици от Професионалната гимназия по туризъм във Велико Търново. На полевия учебен център "Беляковец" на Националния военен университет гимназистите демонстрираха придобитите умения по огнева подготовка.
Законът за доброволната военна служба ще даде възможност на всеки български гражданин доброволно да премине военно обучение в рамките на два модула от по три месеца всеки.
Като за начало ще се стартира с 600 души, а финансирането е в рамките на бюджета на Министерството на отбраната и няма да се налага търсене на допълнителни средства.
Министър Каракачанов коментира и вчерашния арест на българина със сирийски произход.
Трябва да се завишат наказанията, пропагандата включително трябва да се наказва с много по-радикални наказания, а не само с условни присъди и протоколи предупредителни, заяви Каракачанов. Той отговори и на думите на Бобоков, че е едно от големите му разочарования.
Нито имам властта, нито съм си позволявал върху съд, прокуратура, пък включително и полиция, като вицепремиер отговарящ за полицията, да им оказвам каквото и да е било влияние или давление при изпълнение на техните задължения, каза Каракачанов.


Вяра Димова
2 Юли 2020 | 17:28
Тагове: Красимир Каракачанов, Велико Търново, курс, военна подготовка

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook