Трябва ли паркирането на централната алея в парк "Света гора" да бъде забранено?
Да бъде наложена организация за паркиране в парк "Света гора", поискаха граждани в социалните мрежи. След разпореждането да бъде премахната лентата, която бе поставена преди парковата зона по време на извънредното положение, отново паркирането се осъществява на централната алея. Докато за едни това е удобен вариант да посетят парка, за други е нередно паркирането на автомобили на алеите.
За разлика от делничните дни когато автомобилите са малко, то през почивните дни централната алея на парка се пълни с паркирали коли. Голяма част от хората споделят, че алеите трябва да са свободни и не бива да се паркира на тях.
Поради многото възможности за забавление, паркът е предпочитан от много семейства, които пък споделят, че няма как да го посетят без автомобил. И сега централна алея е по-удобен вариант за паркиране в сравнение с паркирането по време на извънредното положение.
От отдел "Околна среда" към Общината обясниха, че има поставени антипаркинг колчета, които ограничават автомобилите да преминават на другите алеи в парка, освен централната. Има и охрана, която да следи за това. С подписка или искане от граждани обаче може да бъде разгледано решението от Общината за паркиране в тази част.


Вяра Димова
22 Юни 2020 | 18:06
Тагове: "Света гора", парк, паркиране, автомобили

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook