Велико Търново сред областите с най-добри резултати на матурите в 12 клас
Резултатите на държавните зрелостни изпити по български език и литература след 12 клас са чувствително по-високи спрямо предходната учебна година. А Велико Търново се нарежда сред областите с най-добри резултати. Повишение тази година се наблюдава и в резултатите на втория държавен зрелостен изпит по желание, най-голямото увеличение е от изпита по руски език. Много добре са се представили и зрелостниците явили се на изпит по английски език.
205 са отличните оценки на изпита по български език и литература, а 109 слабите. По втория държавен зрелостен изпит има 60 слаби оценки и 297 отлични.
Тази година Регионалното управление на образованието няма да прави статистика по училища. Има статистика за това кои училища са повишили резултатите си и кои са слезли надолу. На първо място с повишение при матурата по БЕЛ това са СУ "Св. Климент Охридски" в Сухиндол, великотърновското СУ "Вела Благоева" и СУ "Ангел Каралийчев" в Стражица.
По български език и литература средният успех е 4,28, при среден успех за страната 4,20. Спрямо предходната година повишeнието е с 0,23 пункта.


Вяра Димова
19 Юни 2020 | 17:43
Тагове: матури, резултат, зрелостници, успех

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook