Три дни изпращаме абитуриентите на Велико Търново
На 26, 27 и 28 юни изпращаме абитуриентите във Велико Търново. Тази година церемонията ще се проведе на крепостта Царевец. Общо 782-ма абитуриенти тази година завършват 12-ти клас в Общината. Всяка от трите вечери ще преминават през крепостта по около 250 абитуриенти.
2020 година е 10 –та поредна, в която Велико Търново изпраща абитуриентите по червения килим. Тържеството обаче тази година ще се проведе в три поредни вечери на хълма "Царевец".
И този път зрелостниците ще вървят по червен килим, който ще е разположен на площад "Цар Иван Асен I" до Първа порта. Ще бъде осигурена и тартанова настилка, за да е удобно на дамите да се придвижват. Абитуриентите ще бъдат посрещнати в подножието на Царевец  от цар, царица, князе и боляри, след което ще бъдат заведени до пирамидата. Там ще бъдат посрещнати от кмета на Велико Търново.
В празничните за абитуриентите вечери ще бъдат връчени и лентите "Отличник", както и традиционната награда "Ученик на годината", която обикновено се присъжда на 24 май. Този път тя ще бъде връчена на крепостта Царевец.


Вяра Димова
9 Юни 2020 | 17:37
Тагове: Велико Търново, абитуриенти, Царевец, червен килим

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook