Безплатен интернет е достъпен пред Царевец, в паркове и в Старо Търново
13 безплатни високоскоростни точки за Wi-Fi достъп до интернет на обществени места вече са на разположение на жителите и гостите на Велико Търново. Инициативата е факт с реализацията на проект на Европейската комисия, Изпълнителна агенция за иновации и мрежи, програма в областта на далекосъобщенията по Механизма за свързване на Европа. Интернет мрежата ще е със свободен достъп за минимум три години, съгласно условията на проекта, предвиждащ осигуряване на устойчивост с последваща техническа поддръжка на инсталираното оборудване от страна на бенефициентите.
Община Велико Търново е реализирала доставка, инсталиране и въвеждане в експлоатация на цялостна система за предоставяне на Wi-Fi зона с налични 13 точки на интернет достъп за територията на града. Безплатният интернет достъп е наличен в локациите - Площад „Цар Асен I“ – пред крепостта Царевец, панорамни площадки на улица „Стефан Стамболов“, Паметник „Асеневци“, Площад „Съединение“ - пред музей „Възраждане и Учредително събрание“, Паметник „Майка България“ и парковете „Марно поле“, „Никола Габровски“, „Бузлуджа“, „Зона Б“, „Чолаковци“,парка до църква „Възкресение Христово“, както и в парк „Картала“ и „Акация“.
Целта на безплатния Wi-Fi достъп до интернет е подобряване на комуникацията, обмен на новини и информация, споделяне на опит и добри практики, разширяване на културните връзки и др.


Вяра Димова
3 Юни 2020 | 17:41
Тагове: интернет, достъп, локации, Wi-Fi

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook