Български лекарски съюз с национално социологическо проучване сред лекарите
Български лекарски съюз стартира национално проучване за заболеваемостта сред лекарите и работата им в условията на COVID-19. Проучването е под формата на анкета сред 1000 лекари от цялата страна и от всички звена на здравната система. Анализ на свършеното е необходим, защото ще даде отговор на много въпроси и препоръки какво да се подобри за най-голяма адекватност в подобни условия, коментира председателят на колегията на Българския лекарски съюз във Велико Търново д-р Христо Димитров.
Анкетата включва както въпроси насочени към личното здраве и състояние на лекарите – възраст, месторабота, местоживеене, заболявания, така и въпроси са свързани с начина на работа в условията на пандемия – дали са осигурени необходимите процедури за защита, лични предпазни средства, условия на работа.
По думите на д-р Димитров след проучването и анализа акцент трябва да се постави върху приемствеността в системата, и по този начин да се задържат младите лекари в България.
Въпреки извънредната обстановка, пред която се изправиха и граждани и лекари, обществото бързо успява да се адаптира и справи със ситуацията.
Национално социологическо проучване сред лекарите ще продължи около месец.


Вяра Димова
2 Юни 2020 | 17:44
Тагове: лекари, проучване, пандемия, анализ

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook