1 450 зрелостници от област Велико Търново се явиха на матура по български език
Близо 49 хиляди дванадесетокласници в страната се явиха днес на матура по български език и литература. Те влязоха за първи път в училище от месеци, след като им се наложи да завършат дистанционно заради коронавируса. Във Велико Търново се явиха 1 450 зрелостници в 21 училища. Зрелостниците писаха есе или интерпретативно съчинение по разказа "Чорба от греховете на отец Никодим" на Елин Пелин на последния 41-ви въпрос от матурата по български език и литература.
115 зрелостници се явиха на матура днес във Природо-математическа гимназия "Васил Друмев". Влизането в училището стана малко след 8 часа, като началото на изпита беше дадено в 9 часа. В сградата зрелостниците бяха допускани с документ за самоличност, служебна бележка и предпазна маска. А влизането в сградата ставаше през два входа.
Въпреки дистанционното обучение през последните месеци, Светлозара споделя, че е успяла да се подготви за матурата и очаква добри резултати.
Графикът предвижда изпитните работи от матурите в 12-и клас да се оценяват от 3 до 14 юни, а резултатите от тях да бъдат обявени до 15 юни.


Вяра Димова
1 Юни 2020 | 18:10
Тагове: зрелостници, матури, БЕЛ, тема

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook