Бойко Борисов и Александър Вучич посетиха Велико Търново
Историята показва, че в условията на мир има само просперитет. Днес правим заедно газопроводи, магистрали, ЖП линии, инвестиции, а това ще доведе и до повече туризъм, това каза министър-председателят Бойко Борисов по време на посещението си в старата столица. Той бе заедно с президентът на Република Сърбия Александър Вучич, с който поднесоха цветя на гроба на Свети Сава Сръбски в църквата „Св. Четиридесет мъченици“.
С китка здравец и питка сръбският президент и българският премиер бяха посрещнати в двора на църквата. Директорът на Регионалния исторически музей Иван Църов разказа накратко историята на църквата. В храма гостите бяха въведени от Великотърновския митрополит Григорий. След това Бойко Борисов и Александър Вучич положиха цветя на саркофага на Свети Сава и гроба на цар Калоян.
Преди посещението в старата столица, сръбският президент и българският премиер видяха напредъка по изграждането на автомагистрала „Европа” и на „Балкански поток”. Вучич определи и двата проекта като изключително важни и общи за България и Сърбия.


Вяра Димова
1 Юни 2020 | 18:08
Тагове: Бойко Борисов, Александър Вучич, посещение, Велико Търново

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook