Инцидент в кучешката клетка в парк "Дружба" заради увиснала мрежа
За инцидент с кучета в парк „Дружба“, заради неподдържаната мрежа, разделяща двете клетки, сигнализираха притеснени стопани. Освен него, собствениците на кучета споделят и за още проблеми, свързани с тревната настилка в клетката, както и за все още нерешеният казус със забраната за преминаване по алеите с куче.
Инцидентът с кучетата се случва преди дни, когато Радослав пуснал своето куче в обособената за това клетка в парк „Дружба“. Друг собственик, също с едра порода куче, бил в другата част на съоръжението. Заради увисналата мрежа по средата, едното от тях лесно преминава при другото, заради което се стига и до инцидента.
С времето мрежата не само увисва, но към момента дори при натиск се огъва и пада ниско долу.
Правени са и подписки от стопаните на кучета относно преминаването в парка, което се оказва много объркващо.
С увеличаването на домашните любимци, стопаните се притесняват и от размера на клетката, която не може да побере по-големият брой кучета. Началникът на отдел "Околна среда" Зорница Кънчева увери, че мерки относно опасната мрежа ще бъдат взети в най-кратък срок. Тя обясни, че няма фирма, която да отговаря специално за кучешката клетка. При възникване на проблем се търсят фирмите, с които общината има договор за подобни дейности. Относно стигането до парка с куче от общината припомниха, че има решение на Общинския съвет да се определят алеи, които ще бъдат боядисани със знаци веднага, след като се стабилизира времето.


Вяра Димова
28 Май 2020 | 19:14
Тагове: инцидент, клетка, кучета, парк

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook