Община Велико Търново поддържа финансова стабилност, въпреки извънредните обстоятелства
Община Велико Търново поддържа финансова стабилност, въпреки извънредните обстоятелства, заяви кметът на старата столица инж. Даниел Панов относно влиянието на епидемията Covid-19 във финансов и икономически план. Той допълни, че най-ясно последиците от епидемията ще се очертаят през второто тримесечие на годината.
Кметът на Велико Търново заяви, че макар и в намален обем, са се възстановили хотелиерските и ресторантьорските дейности.
От 1-ви януари до 30 април са събрани малко над 7,2 милиона лева от местни данъци и такси от общо планирани за годината 21.8 милиона лева.
От месец януари до месец април в общинската хазна са събрани над 943 хиляди лева от сделки с недвижимо имущество, което дава положителен сигнал, че икономиката в общината не е спряла. Кметът напомни и, че като облекчаване на бизнеса до 31 август е удължен срокът за заплащане на наемите за ползването на общински имоти. 235 хиляди лева са нереализираните приходи в раздел „Образование, младежки дейности и спорт” в община Велико Търново. Най-засегнатият сектор е туризмът, в който нереализираните приходи са в размер на 251 хиляди лева.


Вяра Димова
28 Май 2020 | 19:13
Тагове: Велико Търново, туризъм, извънредно положение, икономика

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook