Активен интерес към домашните любимци през последните месеци
Активен интерес към домашните любимци през последните месеци. Времето свързано с извънредното положение в България съвпада с периода – края на март, април и началото на май, в който се раждат много кученца. Обикновено за това е и най-активният период от годината, в който се купуват и осиновяват домашни любимци, коментира Милена Петрова - един от собствениците на зоомагазини във Велико Търново.
С наближаването на ваканцията и отпуската и повечето свободно време през летните месеци, домашният любимец става все по предпочитан от много семейства.
От наблюденията си Милена споделя, че има интерес към купуването на кученца от развъдници, като дори има и чакащи. За това допринася и фактът, че пътуването в чужбина е ограничено.
Има и семейства, които именно заради изолацията и дългото време прекарано вкъщи, са купили домашен любимец, за да запълнят времето си пълноценно, както на възрастните, така и на децата.
Милена е в бранша от 15 години и казва, че културата на стопаните на домашните любимци се повишава. Все повече хора кастрират своите животни, което по думите й е част от добрата грижа и отговорното отношение към домашния любимец.


Вяра Димова
27 Май 2020 | 18:45
Тагове: зоомагазин, домашни любимци, стопани, развъдник

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook