Още днес част от танцовите клубове във Велико Търново отварят
Част от танцовите клубове във Велико Търново отварят врати още днес, след два месеца прекъсване. Други от тях ще отворят на 1-ви юни. Припомняме, че до решението се стигна след протест на танцуващите пред Министерския съвет на 24 май, където се събраха около 500 човека от цялата страна, включително и от Велико Търново.
Отварянето на танцовите клубове ще се случва отново с необходимите мерки за безопасност както за хореографите, така и за посетителите. Според квадратурата на помещението изискването при заетост на местата е не повече от 20 човека за груповите занимания, и не повече от 1 човек на 4 кв. м. площ или до 2 метра разстояние между танцуващите. Народните танци ще се играят без физически досег.
Въпреки, че заповедта е в сила отскоро още тази вечер част от танцовите клубове във Велико Търново ще отворят врати.
В понеделник в Министерството на културата предстои нова среща с министър Банов за евентуална втора вълна на пандемията, с разяснения как ще се случва обезпечаването финансово на клубовете, защото мерките 60/40, микро и малките кредити и фонд „Култура”, не са работещи за голяма част от бранша.


Вяра Димова
27 Май 2020 | 18:44
Тагове: Велико Търново, танцови клубове, извънредно положение, протест

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook