14 деца днес прекрачиха прага на детската градина в горнооряховското село Първомайци
От днес детските градини във Велико Търново и общината отвориха врати за първи път след като в страната обявиха извънредно положение. В 13-те учебни институции тази сутрин дойдоха 618 деца – 28% от общия брой записани. Спокойна бе обстановката по време на тяхното посрещане. Персоналът във всяка детска градина е снабден с маски и шлемове, осигурени са различни видове дезинфектант и почистващи материали.
14 деца днес прекрачиха прага на детската градина в горнооряховското село Първомайци при спазване на всички противоепидемични мерки.
Трудно е да се ограничи контактът между децата в детската градина, но дейностите, които учителите организират са направени така, че децата да бъдат максимално разделени на по-малки групи. Въпреки строгите мерки, при част от родителите все още има страх от заразяване.
Родители споделят, че искат да изчакат, за да видят как ще се развие ситуацията с отварянето на детските градини и след първи юни имат намерение да пуснат децата си, коментира директорът на детската градина в село Първомайци.


Вяра Димова
26 Май 2020 | 18:46
Тагове: Първомайци, детска градина, деца, родители

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook