Дарители и доброволци с общи усилия ремонтират читалището в село Велчево
Дарители и доброволци от великотърновското село Велчево обединяват усилия и подпомагат развитието на местното читалище. Независимо, че заради пандемията планираните събития се отменят, доброволците насочват усилията си в ремонт на салона и градинката пред институцията, за да може след пандемията отново да започнат активно с културните изяви.
Поради невъзможността от провеждането на планираните събития в село Велчево, заради въвеждането на извънредните мерки, местните насочват усилията си в ремонт на някои поостарели мебели. Облагородяват и парковото пространство, като засяват дръвчета, тъй като в началото на годината силна буря събаря някои от тях.
По време на извънредното положение се увеличават не само дарителите, но и регистрираните жители в селото, споделя кметския наместник.
Капка е един от активните хора в с. Велчево, освен че отговаря за църквата, тя е и доброволец в читалището. Включва се, защото това ѝ носи удовлетворение и иска да го предаде нататък.
В културната институция активно се изявява и женски състав за изворен фолклор, който преди пандемията редовно участва във всички организирани от общината събития.
Въпреки, че броят на хората в състава през годините намалява, жените успяват да поддържат фолклора жив и се надяват до есента да могат да възстановят своята дейност, която по думите на Иванка вече липсва на всички.


Вяра Димова
22 Май 2020 | 18:04
Тагове: Велчево, читалище, ремонт, култура, доброволци, дарители

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook