Влизане в мола - задължително с предпазна маска
Моловете в страната отвориха врати при строги мерки за безопасност, след като бяха два месеца затворени. От обявяването на извънредното положение през март до момента, в моловете без прекъсване работеха единствено хранителни магазини, аптеки, клонове на банки и застрахователни офиси. От днес се спазва строга организация на движение, а хората без маски бяха връщани от охраната на входа на мола.
Още с отварянето на търговските обекти първите клиенти във Велико Търново не се забавиха. За тяхната безопасност, както и тази на персонала са предприети необходимите мерки.
Влизането с маска в мола е задължително, както и използването на дезинфектант, който е поставен на входа на търговския обект.
Асансьорите могат да се използват от не повече от двама души, като с предимство са майките с деца, бременните жени и хората в неравностойно положение. На ескалаторите се допускат до четири човека. Въпреки, че хората са свикнали с повечето мерки, е необходимо да се следи стриктно за тях. Поставени са хора на ключовите места в мола, където е лесно да се объркат посетителите.
Наемателите на магазините ще осигуряват дезинфектанти за клиентите и спазването на нужната дистанция. Пробването на дрехи и обувки е разрешено, но отново при стриктни мерки за безопасност.


Вяра Димова
18 Май 2020 | 18:41
Тагове: МОЛ, магазини, търговия, мерки, безопасност

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook