Подписка срещу закриване на училището в село Поликраище
Учители, родители и общественици настояват училището в село Поликраище да не бъде закривано. Според плановете на Община Горна Оряховица, то ще бъде закрито, а децата пренасочени в село Драганово. Предложението ще бъде обсъдено на предстоящата сесия на Общинския съвет в Горна Оряховица. Междувременно местните инициираха подписка срещу закриването.
Училището в село Поликраище е с повече от 100-годишна история. Построено е изцяло с дарения. Днес в него се обучават 33 деца. Малкият брой ученици е и основната причина за решението на Община Горна Оряховица да го закрие. Срещу решението, обаче се обявиха общественици, родители и учители, които научили за намерението на общината преди два дни.
Освен, че не е съгласен с намерението на Общината селото да остане без училище, проф. Георгиев и сестра му, които са родом от Поликраище имат и личен мотив.
Директорката на училището потвърди, че е информирана преди няколко дни за намеренията на Общината да закрият училището и да пренасочат децата в съседно село.
Учителите подозират, че предложението е направено от общинския съветник Иван Момъков, който още в предизборната си кампания изтъкнал, че училищната мрежа не е адекватна на реалния живот и не е редно да се инвестира в училища, които са на последни места по успех. Междувременно кметът на селото посочи, че не е съгласен училището да бъде закрито, освен това собствеността на училището също ще бъде прехвърлена на училището приемник.
Хората от селото са инициирали подписка, в която за два дни са събрани близо 500 подписа.


Соня Симеонова
27 Април 2020 | 18:27
Тагове: Поликраище, училище, закриване

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook