Община В. Търново ще кандидатства за средства за ремонт на северните зали на стадион "Ивайло"
Община Велико Търново ще кандидатства за финансово подпомагане пред Министерството на младежка и спорта с цел реконструкцията на северните спортни зали на стадион „Ивайло”. Проектът включва цялостна подмяна на покривната конструкция, поставяне на външна и вътрешна топлоизолация, подмяна на дограмата, на подовото покритие на залите, на ВиК и отоплителната инсталации, вентилация и газификация.
Ремонт на стадион "Ивайло" не е правен от 2017г., когато бе ремонтирана съблекалнята от северната част на стадион „Ивайло“, която се ползва от гостуващите отбори. Помещението не бе реновирано от построяването на стадиона преди почти половин век.
Ремонтните дейности включваха и монтиране на висока ограда на бившият сектор за гости . Тоалетната за гостуващата публика под южната трибуна също бе възстановена. Възстановено е и санитарното помещение в източната част на централната трибуна.По-късно бе направен и ремонт на осветлението. Южните спортни зали в комплекса също бяха основно ремонтирани и в тях тренират местните клубове. Северните, обаче, все още чакат реконструкция. Предложението ще се гласува от великотърновския общински съвет на заседанието на 30 април.


Соня Симеонова
22 Април 2020 | 16:54
Тагове: стадион, спорт, Ивайло, ремонт, зали

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook