Най-добре се преживява извънредното положение на село
Хората на село преживяват по-леко извънредното положение. Освен, че дворовете им дават възможност за повече занимания на открито, не се налага да ходят често до магазина. Това е причината голяма част от гражданите в карантинен период да преоткрият селото. Как оцеляват хората там, вижте в следващия репортаж.
Извънредното положение за пореден път показа колко е важно хората да имат къщи и градинки в селата. Да поддържат двора и мазето с провизии, които са безценни в извънредни ситуации. Димитър е пенсионер и за поредна година всичко си произвежда сам, затова и рядко му се налага да ходи до магазина.
В извънредно положение на село е по-добре, всеки има двор, градина, занимание и така по-леко се преживява всичко, споделя и Мария.
Въпреки по-големите възможности, които дава селото, на някой им липсват социалните контакти и възможността да излязат на кафе, но младите намират алтернативи.
Мария пък залага на стария метод за общуване със съседите си - през оградата.
Кметицата на селото Албена Беренска каза, че в селото няма основание за страх и притеснение, защото всички, които са били под карантина са я спазвали, а останалите са ограничили излизанията си.


Соня Симеонова
13 Април 2020 | 18:03
Тагове: село, извънредно положение, градина, къща, двор

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook