Коронавируса стопира пазара на недвижими имоти
Извънредното положение стопира пазара на недвижими имоти във В. Търново. Брокери прогнозират лек спад в цените на имотите след края на извънредното положение, след което ще тръгнат нагоре. По отношение на наемите, брокерите апелират наемодателите да проявят разбиране и да намалят цените или да дадат отсрочка с плащанията.
В момента сделки за продажби на недвижими имоти във В.Търново не се сключват, агенциите не работят, а нотариусите работят при неотложна ситуация. Такава е, когато клиентът е одобрен за кредит, сделка е планувана и остава само да се изповяда при нотариус. Огледи на жилища в момента не се правят. Заради коронавируса от посещения в апартаменти и къщи се притесняват както продавачите, така и купувачите.
Въпреки че виртуалните огледи, които се прилагат в другите държави все още не са много популярни в България, те са алтернатива и позволяват на брокерите да спазват карантината.
Брокерите са на мнение, че цените на имотите след извънредното положение ще бъдат гъвкави, като в началото ще има лек спад. Впоследствие цените ще тръгнат нагоре, защото търсенето ще е по-голямо от предлагането. Експертите са на мнение, че тъй като пазарът на недвижими имоти в момента се намира в затруднение, ще са нужни 1-2 години, за да се стабилизира.


Соня Симеонова
3 Април 2020 | 17:54
Тагове: пандемия, имоти, брокери, апартаменти

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook