Цените на горивата паднаха с 30 стотинки за един месец
Цените на горивата паднаха с близо 30 стотинки за един месец. Единствено цената на метана си остава същата, показа наша проверка. Според шофьорите цената трябва да падне още, тъй като има спад на петрола в световен мащаб. От бензиностанциите отказаха да коментират на какво се дължи понижението на цените.
Само за един месец цените на горивата значително се понижиха, като на различните бензиностанции намалението е в различна степен. Най-ниската цена във В. Търново на масовия А 95 е 1,87 лв., при цена от 2,27 в началото на март. Дизелът също е поевтинял с повече от 30 стотинки, като в началото на март той е бил 2,33 лв., а на 2 април е 1,94 лв. А 98 също се продава с около 30 стотинки по-малко, като в началото на март той е бил 2.53лв., а днес цената му е 2,22лв.,за литър. Единствено непроменена остава цената на метана. Според шофьорите цената на горивата трябва да падне още.
За последно бензинът и дизелът се продаваха под 2 лева за литър преди повече от две години. От бензиностанциите обаче отказаха да обяснят официално на какво се дължи поевтиняването на горивата и дали цените ще паднат още. Шофьорите смятат, че ниската цена се дължи на спада в цените на петрола, достигнал до най-ниските нива от 1991 година насам.


Соня Симеонова
2 Април 2020 | 18:39
Тагове: горива, цени, спад, бензиностанции

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook