В стабилно състояние е 4-годишното дете с двустранна пневмония, настанено във Великотърновската болница
4 - годишното дете, чиито родители изразиха тревога в социалните мрежи, е настанено в Детско отделение на МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов". Към този момент състоянието му е стабилно, информират от областната болница. Консултирано е с инфекционист, взета му е и проба за Covid – 19, чиито резултат ще стане ясен по-късно през деня. Междувременно 6 недоизлекувани деца с родителите си са напуснали болницата във Велико Търново заради предизвиканата паника. Към момента в отделението се лекуват пет деца.
Детето е от София и е постъпило е вчера следобед във великотърновската болница през Спешна помощ в тежко състояние. Майката разпространи в социалните мрежи зов за помощ, че на дъщеря ѝ не се оказва нужната медицинска помощ и лечение. Детето е с двустранна бактериална бронхопневмония и вече е стабилизирано.
4-годишното дете не е било ваксинирано по задължителния имунизационен календар, допълни изпълнителният директор на болницата и поясни, че изследванията са изпратени за консултация в болница „Пирогов“. Педиатричното отделение, в което е детето и неговата майка, не е поставено под карантина. Изпълнителният директор на болницата заяви, че лечебното заведение е получило от Националния оперативен щаб медикаменти на хининова основа.
С осем дихателни респиратори от висок клас, разполага областната болница. Ръководството на планира пациентите с коронавирус, които са в среднотежко състояние да бъдат настанявани в двете хирургични отделения.
Към момента Първа хирургия е под карантина, тъй като там се лекува великотърновецът, при който беше доказано, че е с Covid-19. Състоянието му е тежко, тъй като е развил двустранна бронхопневмония, но към момента е стабилно и не се нуждае от кислородна терапия, поясни изпълнителният директор.


Вяра Димова
24 Март 2020 | 16:39
Тагове: болница, дете, пневмония, ваксина

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook