Подпочвени води разрушават улица
За силно компрометирана отсечка от 30 м. сигнализираха жители от кв. "Търново Хилс". Отсечката е на улицата свързваща квартала с националната пътна мрежа, а нарушената цялост на улицата се дължи на подпочвени води. Жителите от квартала многократно подавали сигнали до общината, но без резултат.
Част от улицата, свързваща един от най-атрактивните квартали на В. Търново "Търново Хилс" и главния път е с нарушена цялост заради подпочвени води. С всяка изминала година асфалтовата настилка се рони и образува огромни дупки. За да извеждат водата, хората от квартала се принудили да правят периодично вади към канализацията.
Според закона за Устройство на територията преди да се започне строителство на път е необходимо да се направят хидрогеоложки проучвания за подпочвени води. Компрометираната отсечка не е голяма, но въпреки безобидните размери и многократните сигнали на местните до Общината от институцията нямало реакция.
От общината отговаряли, че комплекса не влиза в регулация. Наша проверка показа, че пътят до комплекса е общински. Пътната връзка от комплекса до националната пътна мрежа е строена още през 2012 г. От тогава ремонт не е правен. Зам.-кметът на града проф. Камарашев заяви, че отсечката е предвидена за ремонт и веднага след като позволи времето ще бъде реновирана.


Соня Симеонова
11 Март 2020 | 18:45
Тагове: улица, дупки, подпочвени води, ремонт

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook