Асфалтирана преди половин година улица все още няма маркировка
За липсваща маркировка на пешеходни пътеки на улица "Иван Вазов" сигнализираха великотърновци. Припомняме, че улицата бе цялостно преасфалтирана през месец септември миналата година и бе част от ремонта извършен на няколко основни трафик улици в района на крепостта Царевец. От Общината отговориха, че полагане на маркировка предстои.
В района на еднопосочната улица "Иван Вазов" се намират, както една от детските градини в града, регионалната библиотека, така и Катедралният храм "Рождество Богородично". И освен великотърновци, преминават и много туристи. Единствено знаците обаче обозначават, че има пешеходна пътека, но маркировка липсва. Това освен, че затруднява шофьорите на пътя, прави опасно пресичането за пешеходците.
Обяснението на някои хора относно липсата на маркировка след близо половин година от преасфалтирането на улицата е просто забравен ангажимент.
Заместник-кметът на Община Велико Търново проф. Георги Камарашев отговори, че маркировка обозначаваща пешеходните пътеки ще бъде положена веднага след затопляне на времето.


Вяра Димова
10 Март 2020 | 18:02
Тагове: улица, маркировка, пешеходна пътека

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook