Грипната ваканция ще окаже влияние най-много на учениците в 7, 10 и 12 клас
В грипна ваканция от днес до 13-ти включително са всички училища във Великотърновска област. Втората ваканция за тази година несъмнено ще се отрази на учебния процес. Според педагози грипната ваканция ще окаже влияние най-много на учениците в 7, 10 и 12 клас.
109 от 716 учиници са влезли в последния учебен ден в класните стаи в Природо-математическата гимназия „Васил Друмев“ преди грипната ваканция.
Струпването на повече неучебни дни поради грипните епидемии ще наложи преразпределяне на учебният материал. При дванайсетокласниците, които са с намален брой учебни седмици през втория учебен срок, при десетокласниците и седмокласниците, на които им предстои национално външно оценяване, учебният процес ще се окаже по-сложен, заради съкратеното време.
Педагозите коментират, че предвид ситуацията може да се наложи да спестят някои часове. Най-често преструктурирането на учебния материал засяга часовете за упражнения. Независимо от ваканцията, педагозите са категорични, че няма да има невзет материал, но се надяват да няма друга грипна ваканция. Учениците ще се върнат в класните стаи на 16-ти март.


Вяра Димова
6 Март 2020 | 17:35
Тагове: грип, ваканция, училища, ученици

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook