И тази година великотърновци и гости ще се радват на богата културна програма през март
На изложби, концерти, театрални постановки и фестивали великотърновци и гости ще могат да се насладят през месец март. Богата програма представя Община Велико Търново и в празничния за старата столица 22 март. Това съобщи Нелина Църова, директор на Дирекция "Култура и културно наследство".
Програмата включва интересни събития както за възрастните, така и за децата. Във всичките съботни дни Театър "Весел" ще представи различни постановки на куклени театри. Проявите за децата започват на 6-ти март със спектакъла "Забавна история на музиката" - развлекателно-образователен концерт за малчугани и родители.
Много са и изложбите, които в празничния месец великотърновци и гости могат да се насладят.
В предпразничния 21 март е ще бъде открит традиционният 11-ти Трабант Фест. Събитие, което привлича над 5 хиляди гости. На 22 март програмата следва своя утвърден ритъм. Започва с празнична Света литургия в двора на църквата "Св. 40 мъченици", поднасяне на цветя на саркофага на цар Калоян и слово на кмета на града. След което ще тръгне и празничното шествие с портретите на благодетелите на града. Пред сградата на Община Велико Търново ще бъдат издигнати знамената. Програмата включва още концерти, игри в парк "Марно поле" и представяне на удостоените със званието "Почетен гражданин" и носителите на награда "Велико Търново".
Културните събития във Велико Търново продължават и след 22 март.


Вяра Димова
5 Март 2020 | 18:11
Тагове: Велико Търново, празник, програма, събития

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook