Шофьори спят пред КАТ, за да пререгистрират автомобилите си
Опашки от изнервени собственици на автомобили се образуваха през последните дни пред КАТ. Някой от шофьорите са чакали с часове пред гишетата, а други от предния ден, за да пререгистрират автомобилите си с газови уредби. Припомняме, че по Закона за движение по пътищата от 2014г. всички автомобили трябваше да бъдат пререгистрирани в срок от 3 години.
Още от 2014 г. Законът за движение по пътищата изисква автомобилите на повече от един вид гориво да бъдат с нови талони,малцина са обаче онези, които са ги сменили. Масовите проверки от служителите на "Пътна полиция" на автомобилите, които имат газови уредби, но не са вписани в талоните, предизвикаха паника у шофьорите и от няколко дни пред гишето за пререгистрация в КАТ се образуват големи опашки.
Йорданка разказа още, че като пристигнала в 6 ч. сутринта преди нея имало също толкова голямо опашка, като повечето от хората били нощували пред КАТ.
Бодин Кръстев е за регистрация на автомобил, но и на него му се налага да изчака на дългата опашка, тъй като няма друга каса.
В сградата на "Пътна полиция" работят общо 4 гишета с по един служител. Колегите им твърдят, че от няколко седмици работели без прекъсване, като идвали с един час по-рано на работа и си тръгвали много по-късно за да обслужат всички клиенти. Освен, че са необходими повече служители, от КАТ заявиха, че годините бездействие на гражданите довело до дългите опашки и струпването на хора.


Соня Симеонова
4 Март 2020 | 18:06
Тагове: КАТ, пререгистрация, автомобили, газова уредба, опашка

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook