Великотърновският ШК "Асеневци" се нуждае от помещение за тренировки на подрастващите
Великотърновският шахматен клуб "Асеневци" се нуждае от помещение, в което да провежда тренировки с подрастващите. Към момента в него се обучават над 250 деца в седем града, шест общини и две области. Всеки ден провеждат тренировки и ежеседмично са ангажирани с мероприятия.
Шахматен клуб "Асеневци" развива успешно своята дейност, както във Велико Търново, така и в градовете Павликени, Полски Тръмбеш, Горна Оряховица, Лясковец, Долна Оряховица, а отскоро и в Севлиево, затова финансирането на клуба се оказва трудно.
Една част от разходите покриват ръководителите на клуба, друга с помоща на спонсори. Проблем е и липсата на помещение, в което да тренират децата.
През 2019 година клубът организира двете най-престижни състезания в България – Държавното индивидуално първенство, което излъчва шампионите на България и Националната индивидуална купа. Шахматен фестивал "Търновско царство" предстои и през 2020 година. Ще се проведе от 23-ти до 25-ти май, като наградният фонд тази година надхвърля 4 хиляди лева.
Тази година турнирът ще се проведе в Арбанаси, а организаторите очакват над 100 участници.


Вяра Димова
27 Февруари 2020 | 17:45
Тагове: шахмат, клуб, помещение, тренировки

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook