Ученици от СУ "Вела Благоева" изработват био мартеници с благотворителна цел
Био мартеници с вградени семена на цветя изработват ученици от Средно училище "Вела Благоева". Инициативата е на клуб "Еко хлапета", а средствата събрани от мартениците ще бъдат дарени за подпомагане на бездомни животни. Идеята за био мартениците дошла от учениците от 11 клас, които разработват иновативна опаковъчна хартия с вградени семена.
Учениците от Средно училище "Вела Благоева" обединиха усилия, за да създадат мартенички изцяло от естествени материали като вълна, дърво, хартия с вградени семенца на цветя и растения. Каузата е да помогнат на пострадали бездомни животни.
Осмокласниците се вдъхновили от различни организации и клубове, с които работят от години. Най- голямото предизвикателство дошло от учениците от 11 клас с профил предприемачество.
Йоана споделя, че био опаковката е иновация, защото никога досега не е виждала подобен предмет.
За да има приемственост младите предприемачи показаха нагледно на третокласниците как точно се изработват био предметите и обясниха колко е важно да се пази природата.
Най-новата инициатива на учениците от 11 клас е изготвяне на книга свързана с екологията, която все още е на етап- текст и илюстрации.


Соня Симеонова
26 Февруари 2020 | 17:35
Тагове: биомартеници, ученици, средства, дарение, животни

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook