Цените на гаражите по-високи от тези на апартаментите
Цените на паркоместата и гаражите на квадратен метър надскочиха цените на жилищата в някой райони на Велико Търново, като дори достигат цената на гарсониера в крайните квартали.Според брокери голяма част от цените са спекулативни, а някой собственици умишлено обявяват високи цени за да тестват пазара. Най-високи цени на гаражите си остават в центъра, кв."Кольо Фичето" и кв."Бузлуджа".
Най-ниската цена на на квадратен метър за необзаведено жилище във В. Търново е 550 евро. Цените се определят в зависимост от мястото и това дали е старо или ново строителство. Наша проверка показва, че цените на квадратен метър на гаражите и парко местата в някой райони на В. Търново са много по-високи от тези на жилищата. Такъв е случаят с гараж в кв."Бузлуджа" с цена от 700 евро на квадратен метър.
Най-голямо значение за ценообразуването си остава местонахождението, като едни от най-скъпите гаражи и парко места са в центъра и района на кв."Кольо Фичето" и кв."Бузлуджа".
Характерно за гаражите е, че някои от тях имат потенциал за надстрояване или да бъдат превърнати в магазини. Някой от собствениците слагат цени, които нямат нищо общо с действителността. Други сменят предназначението на имотите си за да не са длъжни да им осигурят гаражи, което води до увеличаване на цените на останалите.
Казусът с паркоместата е подобен, тъй като в някой квартали парцелите са частна собственост и отдаването под наем е по договаряне.


Соня Симеонова
26 Февруари 2020 | 17:31
Тагове: гаражи, цени, собственици, продажба

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook