Горнооряховският съд пусна мобилно приложение - мобилен призовкар
Новообразуваните дела за миналата година в Райония съд в Горна Оряховица значително са намалели. По-малко са и делата срещу Община Горна Оряховица и Община Лясковец. Това се дължи на икономическите процеси в страната и промяна в законодателството, коментира председателят на Районния съд в Горна Оряховица Златина Личева.
През изминалата година новообразуваните дела в Горна Оряховица са 3286, от които граждански 2359 или 72 % от общообразуваните дела и 927 наказателни дела. Това се дължи на икономическите процеси в страната и промяната в законодателството, като това не означава, че престъпността е намаляла.
Съдът в Горна Оряховица е първият в областта, който въвежда "Мобилен призовкар". Това е мобилно приложение, което се инсталира на таблет. Призовкарите извличат данни за съответния гражданин и с таблета отиват на адреса и въвеждат информация дали човекът е намерен или не, като автоматично се генерират джипиес координати, дата и час на въведената информация.
Районният съд в Горна Оряховица вече има напълно изградена система за вътрешно и външно видеонаблюдение с 28 камери, от които 14 в съда и 12 отвън сградата.


Соня Симеонова
24 Февруари 2020 | 18:28
Тагове: Горна Оряховица, съд, приложение, призовка

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook