Повече работа с кметовете искат граждани в новата Програма за овладяване популацията на безстопанствени кучета
Повече работа с кметовете искат граждани в новата Програма за овладяване популацията на безстопанствени кучета в община Велико Търново. Това беше едно от предложенията на великотърновци, които на разширена работна среща в общината дадоха своите виждания относно проекта на Общинската програма за овладяване на безстопанствените кучета за периода 2020-2024 г.
Във връзка с изпълнение на Националната програма за овладяване на популацията безстопанствените кучета и според разпоредбите на Закона за защита на животните, предстои Общинският съвет да приеме актуализация на Общинската програма за овладяване на популацията на безстопанствените кучета, както и план за действие към нея.
Част от гражданите също се присъединиха към това, че има напредък в овладяване на популацията, но казаха и че все още има по какво да се работи. Основните мнения се обединиха около това да се възложи по-сериозна ангажираност на кметовете на населените места от общината за търсене на решения.
Гражданите предлагат и работа с медиите.
Други граждани на срещата пък подадоха сигнали за нерегламентирано хранене на бездомни животни. В отговор Зорница Кънчева уточни, че това не е законово нарушение. Относно предвидените санкции за хората, които не почистват след своите кучета, тя увери, че ще се следи за подобни нарушения.
След дискусиите програмата ще бъде изработена и внесена за обсъждане и гласуване в общинския съвет.


Вяра Димова
20 Февруари 2020 | 17:45
Тагове: дискусия, кучета, популация, кметове

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook