9 двойки се врекоха във вечна вярност във В. Търново
9 двойки от великотърновско избраха сакралната дата 20.02.2020г., за да се врекат във вечна вярност и да сложат подписа си под свидетелство за граждански брак. Толкова много сватби е необичайно за делничен ден и се случва за първи път от години насам.
Според астролозите 20 февруари 2020 г. е най-подходящ ден за сватби, тъй като символиката на двойката е решимост, сила и посрещане нов човек в живота. Тази е причината цели девет пъти да прозвучи Менделсоновият марш в ритуалната зала на Община В. Търново. От суеверие Величка и Павлин още преди година запазили огледалната дата.
Младоженката сподели още, че години наред е била разделена с любимия си заради лоши стечения на обстоятелствата, но преди една година любовта им отново се възродила и решили да я увековечат. Освен свидетелството, което гарантира тяхната обвързаност, младоженците си пожелаха никога повече да не се разделят.
Според народните вярвания, във високосна година, каквато е и 2020 г., по дрехите на булките се поставят сребърни пари – за здраве, късмет и безоблачен съвместен живот.


Соня Симеонова
20 Февруари 2020 | 17:43
Тагове: сватба, граждански брак, ритуална зала

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook