4 години от смъртта на Трифон Иванов
Със заупокойна молитва на новото футболното игрище бе почетена паметта на търновската легенда Трифон Иванов. Възпоменателна церемония в памет на легендарния търновски футболист уважиха десетки граждани, общественици, приятели, близки, футболистите от мъжкия отбор на "Етър" и от Детско-юношеската школа.
Всички присъстващи сведоха глава пред легендарния защитник на националния отбор и почетен гражданин на Велико Търново, който си отиде на 13 февруари преди 4 г. на 50-годишна възраст. Със сълзи на очи Бончо Генчев каза, че е малко да характеризира Трифон Иванов, като голям спортист и човек, защото той заслужава много повече.
От познанството си с Трифон Иванов, Емил Йорданов пази много спомени, но един ще остане за винаги в сърцето му. Това е денят, в който Трифон му подарява тениската на известният футболист на "Манчестър Юнайтед" Ерик Кантона, която всички искали да притежават.
Всяко начинание синът ми искаше да постигне с голям успех, искаше да се наложи, каза майката на Трифон, Мария Иванова
Днес официално бе открито и осветено футболното игрище до Спортно училище, който вече носи името на екскапитана на националния тим на България.
В памет на Трифон Иванов Община Велико Търново ще продължава да връчва наградата на млад футболист от школата на ФК "Етър ВТ", която връчва ежегодно, каза зам.-кметът на общината Снежана Данева.


Соня Симеонова
13 Февруари 2020 | 18:56
Тагове: Трифон Иванов, церемония, "Етър", игрище, откриване

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook