Разкриха нарколаборатория в къща в Горна Оряховица
Нарколаборатория е била разкрита в сряда в къща в Горна Оряховица, съобщи на брифинг днес прокурор Христо Христов. Операцията е извършена около 17 ч., а собственик на имота е 38-годишен местен жител. В дома му са открити 34 саксии с канабис, 70 грама суха листна маса марихуана, а в мазето полицаите се натъкнали на специално оборудване за отглеждане на дрогата. Същевременно полицията проведе специализирана полицейска акция срещу битовата престъпност на територията на община Свищов. Задържани са 15 души.
При специализираната акция са проверени 98 моторни превозни средства и 147 лица. 40 от тях представляват интерес за службите, 11 са знакови фигури от кримиконтингента. 15 души са задържани за 24 часа, съставени са 68 фиша и 4 акта по ЗДвП. Заснети са 55 нарушения и са образувани 3 бързи производства - 2 от тях са за наркотици, а едно за кражба на дърва.
Разкрити са и два случая на държане на акцизни стоки без бандерол, а на 8 души са повдигнати обвинения, допълни старши комисар Машов. По думите на прокурор Христо Христов, че операцията срещу битовата престъпност е успешна и непрекъснато ще има подобни акции в региона, за да чувстват гражданите, че са защитени.
На 21 януари в областния град е задържан 38-годишен мъж за домашно насилие, като седмица преди това излежал присъда за кражба. Разкрит е грабеж на 510 лв. от мъж, както и кражба на 37 суджука за 170 лв. в Търново. Извършителят е рецидивист, грози го затвор от 3 до 10 г.


Соня Симеонова
13 Февруари 2020 | 18:46
Тагове: полиция, съд, престъпления, извършители

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook