Новият кмет на с. Самоводене заварва селото в пълен хаос
Кметът на с. Самоводене Стефан Мъглов сяда на кметския стол с трупани от години проблеми. Като част от най-неотложните са пътната инфраструктура, която е компрометирана, затлаченото корито на р. Янтра, наличие на нерегламентирано сметище в селото и нужда от спешен ремонт на обществени сгради.
Село Самоводене е едно от на-големите села във Великотърновска област. Постоянните му жители наброяват 1500. Всички те се сблъскват ежедневно с редица проблеми трупани с години.
От години заради липса на средства за ремонт в детската градина се използва само едното по-малко крило въпреки, че сградата разполага с още едно, а деца в селото не липсват.
Стефан Мъглов встъпва в длъжност без приемственост от стария кмет. Два месеца са му били необходими, за да огледа и да е наясно с проблемите, пред които се е изправил. Въпреки това не се отказва, а за всички е намерил или търси решение, твърди самият той.
Сградата на кметството също се руши, липсват рампи за инвалиди, а тоалетните са в окаяно състояние. Освен нея сградата на читалището също се нуждае от ремонт, като най-спешни са тоалетните.
За кратко време първото с което се захваща кметът е спуканата тръба в читалището. С лични средства той успява да изчисти и натрупаната дървесина в двора на Центъра за работа с деца, а постепенно е започнал да се справя и с натрупаните от години нерегламентирани сметища.


Соня Симеонова
31 Януари 2020 | 18:31
Тагове: Самоводене, кмет, инфраструктура, кметство, читалище, мост

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook