По-високи глоби за стопани на кучета, нарушаващи общинската наредба
Двойни стават глобите за стопани на кучета, които нарушават Наредбата за овладяване на популацията на безстопанствените кучета и регламентиране правилата за отглеждане на кучета на територията на община Велико Търново. Промените бяха разгледани и приети днес на заседание на местния парламент.
Повишаването на глобите бе предложено по време на заседанието от д-р Мавродий Калейнски. Бе прието и предложението деца под 18-годишна възраст да нямат право да разхождат домашни кучета от едра порода. Достъпът на стопаните на кучета до кучешките клетки в парковете на територията на Общината беше една от темите, по която общинските съветници изразиха мнение. Тук решение, удовлетворяващо и собствениците на животни, и техните противници в парковете, даде съветникът от ВМРО Евгени Коев.
400 лeва е глобата, която ще плаща стопанин на куче, ухапало друго животно. При повторно нарушение глобата става 800 лева. 1 000 лева е санкцията, ако кучето ухапе човек. Ако нарушението се повтори глобата е двойна. От 200 лева до 1000 лева ще бъде санкциониран жител на общината, който нарушава наредбата, включително и собствениците на кучета, които не почистват след своя домашен любимец.


Вяра Димова
30 Януари 2020 | 18:36
Тагове: кучета, собственици, наредба, глоби

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook