Изоставените къщи в кв. "Варуша" се увеличават
Изоставените къщи в квартал "Варуша" се увеличават. Голяма част от тях са се превърнали в обрасли с храсти руини, които застрашават и плашат живущите. По закон Общината е длъжна да се намеси , но от там освен, че не се предприемат мерки отказаха коментар по случая. Вижте повече.
Катинари на врати от жилища, изгорели отломки и руини от къщи, обрасли в буйна растителност. Така изглеждат голяма част от имотите на ул. "Поборническа". Стоян Енчев живее от 52 години на улицата и разказва, че до преди няколко години кварталът е бил оживен, а всички къщи са били пълни.
Донка Личева работи от дълги години в Германия. Винаги, когато си дойде вижда поредна изоставена къща. Най-окаяно се оказва положението със съседен имот.
Донка разказва, че при такива случаи в Германия, Общината веднага предприема мерки и недоумява защо в България всички нехаят.
В Закона е записано, че ако къща започне да се руши и създава опасност за минувачите и живеещите наоколо, тогава Общината е в правото си да се намеси. Първо пише предписание към собствениците какво трябва да направят за да укрепят имота си, като им дава срок. Ако не бъдат предприети никакви действия, администрацията има право да я срути за нейна сметка. След това по съдебен ред започва процедура към собствениците за възвръщане на сумата, която Общината е изразходила по техния обект, коментира адвокат Кирил Анев. От общината отказаха коментар по темата.


Соня Симеонова
28 Януари 2020 | 18:24
Тагове: Варуша, къщи, изоставяне, собственици

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook