В Центъра за настаняване от семеен тип за пълнолетни" /> Фондация "Ген. Протогеров" дари пералня на Център за наставяне от семеен тип - Евроком Царевец | Новини


Фондация "Ген. Протогеров" дари пералня на Център за наставяне от семеен тип
Фондация "Ген. Протогеров" дари пералня на Центъра за настаняване от семеен тип. Това е поредният жест на доброволците от неправителствената организация, чиято дейност стартира през лятото на миналата година.
В Центъра за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с умствена изостаналост се осигурява среда близка до семейната. Така лицата получават необходимата им индивидуализирана грижа и подкрепа за водене на относително самостоятелен и независим живот. Най-младият потребител е на 21 години, а най-възрастният на 56. Центърът помага на своите потребители да намерят своята подходяща професия.
Центърът е разделен на две крила, но пералното помещение на цялата къща е общо и новата придобивка ще бъде използвана от всички потребители на центъра.
След поредното дарение, спонтанно дойде и идеята да се организира една обща среща на управителите на всички 24-часови социални услуги на територията на Общината, за да се представи тяхната дейност и да се скрепи бъдещата съвместна работа с Фондация "Ген. Протогеров".
Фондация "Ген. Протогеров" продължава активно своята мисия и през 2020 година. Една от насоките, в която работи усилено е подпомагане на деца, показали таланти в различни области. Освен стипендианстката програма, която започнаха с великотърновския университет, фондацията търси и деца с изявени таланти. Вече има избрано дете в Горна Оряховица, за което вече има стипендиантска програма. Още такива талантливи деца ще бъдат подпомогнати от фондацията.


Вяра Димова
27 Януари 2020 | 18:21
Тагове: фондация, дарение, център, помощ

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook