Милен Михов: Вотът на недоверие няма да реши водната криза в Перник
"Поисканият вот на недоверие към правителството няма да бъде последен в рамките на това народно събрание, което означава, че той няма да мине". Това каза народният представител от ВМРО Милен Михов. Според него опозицията, ще използва вота на недоверие през следващата една година, за да поставя теми и да води предизборна кампания, което няма да реши проблемите в България.
След поискания от БСП вот на недоверие към правителството заради водната криза в Перник, шестима депутати от "Атака" напуснаха Обединени патриоти. Според Милен Михов няма основание да се търси друга партия за малката коалиция.„
Водната криза трябва да бъде разследвана задълбочено, всички виновници да бъдат посочени и да бъдат подведени под отговорност, каза още депутатът.
Народният представител коментира и възнагражденията във висшите училища. Според него дефиницията за академичната автономия е заявена много ясно в Закона за висшето образование, но без финансов контрол от страна на държавата се създават условия за злоупотреби със значителни обществени средства. Заплатата на асистентите трябва да бъде съобразима с тази в средното образование, защото в момента средното възнаграждение на учителите е по-високо.
По предложение на народния представител Милен Михов бяха внесени в Народното събрание 8 законопроекта. Сред тях са Законът за собствеността и Законът за военното разузнаване. Предстои внасяне на промени в Закона за административните наказания и в Закона за интеграция на ромите, както и въвеждането на предмета "Родинознание" в учебните програми.


Соня Симеонова
27 Януари 2020 | 18:16
Тагове: вот, недоверие, вода, Перник

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook